Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Are o consistenta usor umeda si e foarte aromat.
Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat. Intr-un bol se amesteca ricotta cu crema de branza, iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, apoi se pune crema peste blat. (Blatul trebuie lasat in forma de tort.) Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, pana cand se intareste crema.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult